Hvordan bli kvitt frykt for å sove ute alene. #5

Hvordan bli kvitt frykt for å sove ute alene. ✔Tips nummer 5: gradvis tilnærming.
___
Hvis du er ekstremt redd for noe er det smart å nærme seg det i små doser (kanskje en no-brainer dette her, men viktig allikevel). Hvis du blir overveldet av angst bare av å tenke på en telttur alene i skogen, kan du lage en stegvis plan for hvordan du stille og rolig kan blir vennet til situasjonen.
___
Det første trikset her, er å virkelig tenke igjennom hva det er som gjør deg redd. Er det mørket, er det det at du er alene, er det skyggene i skogen eller er det noe annet? Når du har kommet frem til hva det er du er mest redd for, så lang en plan der du kan venne deg til dette i små doser.
___
For eksempel, la oss si at det som gjorde deg mest redd var mørket. Det første du gjør da er å finne et sted der du blir utsatt for mørket i en sånn grad at du blir redd, men ikke så mye at du blir overveldet. Et eksempel kan være å stå utenfor huset ditt, et sted der du fortsatt ser lyset fra vinduene. Når du står her, tillat deg selv å ha angst. Om noen av de teknikkene jeg har skrevet om tidligere funker for deg, så bruk de (skriv det gjerne ned på en lapp). Stå helt til du kjenner at angsten begynner å gi seg.
___
Når angsten har gitt seg og du er ok med å stå utenfor huset, ta neste skritt. Velg et nytt, mørkt sted som gir deg angst og gjør samme øvelse her. Gradvis bygg deg selv opp til du klarer å være alene der du ønsker å telte.
___
Dette er en teknikk som funker veldig bra for noen, mens andre ikke har effekt. Sjekk om det virker for deg og la det ligge hvis det ikke er din greie. Teknikken heter gradvis eksponering om du ønsker å lese mer om det.