Hvorfor jeg har vært blank i øynene hele september, en ode til håpet, i en litt håpløs verden.

Hvorfor jeg har vært blank i øynene hele september, en ode til håpet, i en litt håpløs verden.
___
I forbindelse med verdensdagen i psykisk helse den 10. oktober har jeg skrevet en tekst som er til de som sliter akkurat nå (og ja, den ble posta på dnt sin side i går, men jeg satser på at den tåler en repost til de som ikke leste den der)
___
Her i september gav Frida Ånnevik ut en låt sin som traff meg så utrolig langt inn i sjelen at jeg nesten bikket over. Låta heter «du må tru på vår» og for meg handler den nettopp om håp. Håp når alt er vondt, når man ikke ser ut av sin egen smerte, når man ikke klarer å forestille seg hvordan livet skal bli om det skal være annerledes. Håp når livet er bare det mørket man har foran seg. Den starter sånn her:
___
Om ensomheten fryser fast
I sinnet ditt
Skal våren farge alt
Som nå er kaldt og kvitt
__
For meg handler denne låta om noen av de menneskene jeg har snakket med siden jeg satte meg i terapeutstolen. Det er historien om tiden før terapi, før de så at det fantes noe som kunne få de ut.
___
For jeg vet. At selv om terapi er kjempetøft, så er den verste tiden den tiden før man søker hjelp. Den tiden der er stengt inne i sitt eget fengsel, men uten å se at man er det, der fengselet føles som livet, selv om livet egentlig er noe annet. Du må tru på vår er en sang til alle de som står der nå. Som ikke ser ut, som ikke søker hjelp fordi de ikke ser at de sitter fast. _
__
Vi har alle hatt en vinter i livet vårt og vi vil alle ha flere som kommer. Om vi ikke tror på at det vi strever med kan forandre seg, uansett om det er indre mørke, miljø, natur, politikk eller andre ting vi bryr oss om, så gir vi opp og da kommer ikke våren. Så i møte med motgang er håpet det viktigste vi har. Litt som låta slutter:
___
Stol på at kjærligheten
Finner fram til deg
Som spirer våkner
Bare sola viser seg
___
Slik snø skal komme og gå
I glimt kan vi forstå
Og si med sikkerhet
Alt det vi ikke vet
Så tru på vår og kjærlighet