Slik tør du sove ute alene

🌲Slik tør du å sove ute alene, en bloggserie om hvordan du finner din indre Lars Monsen. Bildet er fra prosjektet mitt nå for tiden: "barsel i Nordmarka". Alma er selvfølgelig flink tante og behjelpelig med å tørke gulp😅👶🦊._
__
➡️Jeg har tidligere pratet om at du må bli venn med angsten din, nå skal jeg utvide dette til at du må bli venn med alle følelsene dine. Så hvorfor er dette spesielt viktig når man er på tur? Jo, fordi undertrykkelse av følelser gjør at fryksystemet i kroppen aktiveres, og la oss innrømme det: det er nok frykt fra før, vi trenger ikke mer. Faktisk er det angsten som holder følelsen nede, siden angsten lager en fysisk reaksjon som overdøver følelsen. 
___
➡️Hvis dette virker rart, så tenk på en følelsesmessig heftig periode i livet ditt; opplevde du symptomer som kvalme, svimmelhet, muskelspenning eller hjertebank? Hvis du gjorde det, kan det være et tegn på at fryktsystemet prøvde å undertrykke noen av følelsene dine.
___
➡️På en annen side, har du følt deg anspent, kvalm eller svimmel for deretter å ha grått og så følt deg mye bedre? I så fall er det et eksempel på at angsten har forlatt kroppen din etter at du har følt følelsen. Man kan altså redusere frykt ved å la seg selv oppleve de følelsene man har.
____
➡️Trikset er da at hver gang du opplever en følelse, så legg merke til den fysiske opplevelsen av følelsen i kroppen. Blir du sint? Merk energien i kroppen. Føler du de trist? La deg selv merke smerten. Uansett hva som skjer i kroppen, bare la det være der.
___
➡️Greia med følelser er nemlig at de går bort om du lar de være der. De er som den masete lillebroren din: ignorer han og han vil skrike høyere, lytt til han og han gir seg. Videre er det sånn at det å føle følelsene sine, selv de som river i hjertet, er langt enklere enn å gå rundt med muskelsmerter fordi man holder de nede. Man kan liksom velge: vil du ha litt sorg nå og deretter lettelse, eller vil du være anspent resten av dagen? 
___
➡️Avslutningsvis vil jeg si at dette med å føle følelser er veldig vanskelig for noen, mens andre tar det intuitivt. Hvis det ikke funker for deg, så bare la det være og test noe annet.