25. november 2018

Hvordan det å undertrykke følelser kan påvirke din evne til å tenke, huske og oppfatte ting, del 5. Praktiske tips.

➡️Hvordan det å undertrykke følelser kan påvirke din evne til å tenke, huske og oppfatte ting, del 5. Praktiske tips.
____
➡️Kort oppsummert er det altså sånn at kroppen kan få en angstreaksjon når følelser aktiveres. En av de tingene som kan skje da, er at hodet skrur seg av. Når dette skjer merker man ikke at man har en følelsesaktivering, i stedet opplever man symptomer som svimmelhet, dotter i ørene, synsproblemer, konsentrasjonsproblemer, at man «mister tråden», ikke husker hva man snakket om eller lignende. Denne posten vil hande om hva man kan gjlre når man har det sånn.
____
➡️Som nevnt så er angsten så høy at hodet ikke er med på laget lenger. Hovedoppgaven blir derfor å få hjernen med igjen, man vil tvinge den til å tenke over hva som egentlig skjer, sånn at den kan skjønne at det ikke er farlig. 
___
➡️Første tips er å sette seg ned og tenke litt rundt årsakssammenhengen. Hva trigget følelsen, hvilke følelser tenker du at kan være der, hva skjedde i kroppen din, har du vært i andre situasjoner der du har fått lignende symptomer?
____ _
➡️Man kan også prøve å si til seg selv at symptomene man merker egentlig bare er en angstreaksjon som kommer som følge av at det er sterke følelser aktivert. Verken angsten eller de underliggende følelsene er farlige, det er bare angstsystemet som overreagerer.
____ _
➡Tredje tips er å styre oppmerksomheten ned i kroppen. La oppmerksomheten skanne hele kroppen fra topp til tå og legg merke til alle stedene der du har et symptom. Hvor er musklene stive, hvor sitter kvalmen, hvordan føles ubehaget? Du skal ikke forandre på noe av det, bare la det være der. Vit at det er angstsystemet ditt som prøver å hjelpe deg.
 ____
➡️Poenget med dette er å få i gang tankene rundt hva som skjedde. Man prøver å få en indre bevissthet rundt hva som var årsakssammenhengen, hvor var din indre nabokatt (se forrige post) og hva var det den gjorde som aktiverte angstsystemet?
______
➡️ Disse tipsene funker for noen, men ikke alle. Passer det ikke for deg, så bare la det være. Det kommer flere tips i neste post. Og igjen: dette gjelder medisinsk uforklarlige symptomer. Husk å få sjekket alle symptomer hos legen før du tester disse løsningene.

Nyeste innlegg

Ting jeg kan klikke over på 17. mai

Å klage på korpsmusikk er som å stå på Noway cup og se GUTT 10, mens man klager på at pasningsspillet ikke er helt på Champions league nivå. Det er så misforstått at jeg nesten må gå litt unna, spise en Friskis og ligge litt i rugg før jeg er i vater igjen. 

Les mer
Har du husket å være redd i dag? En rant om et overbekymret samfunn.

Det snakkes så mye om alt som er farlig. Om psykiske lidelser som lurer rundt hver et hjørne: pass på så poden får godteri på riktig måte ellers havner den på BUP med spiseforstyrrelser. Flinke foreldre kan knapt snu seg uten å ha en ekspert til å fortelle dem at de burde snudd seg litt annerledes.

Les mer
Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram