26. oktober 2018

Hvordan du fikser mensen på tur

Tips til jenter på tur (for dere gutter med mens-fobi, så er dette riktig tidspunkt å slutte å lese).
____
Jeg har fått et par spørsmål om hva man gjør på tur når man har mensen og jeg tenkte derfor å skrive litt om dette. På forhånd takk til min legevenninne @fjostos (Michaela Hatfield Lunde) for litt faglig veiledning på denne posten.
___
Mensen er hassel på tur, men la oss innrømme det, den er litt hassel uansett og det er i prinsippet ikke noe problem å dra på tur da dersom man føler for det (man kan tross alt befinne seg i en sinnstemning der det passer veldig fint å være ute i skogen alene 🙈🙈).
____
For å si det kort så funker tamponger og antibac veldig fint. For den som bekymrer seg veldig for hygienen kan det være en idè å bruke tampax med innføringshylster. Hvis ikke det er nok, kan man ta med plasthansker. Når det er sagt, bør det holde lenge med OB og antibac, så det er overhodet ikke nødvendig.
____
I forhold til hygiene er det stort sett det med å holde bakteriene fra «indre sogn» vekk fra «bekkedalen» så man ikke får urinveisinfeksjon (for det hater vi like mye alle sammen), dette bør gå veldig greit med mindre man er dritings.
___
Videre kan det være en økt smittefare dersom man er syk, så dersom man har oppkastsjau OG mensen (gudbedre for en grusom kombo) så skal man altså ikke tilberede andres mat (men det får man vel neppe lov til uansett).
____
Ellers er området der nede utstyrt med fintfint imunforsvar og masse killerbakterier som rydder opp med jevne mellomrom så i prinsippet trenger man ikke rengjøre. Hvis man allikevel får ånden over seg eller er på tur med kjæresten, så er intimservietter et fint alternativ (helst med riktig PH, kjøp på apoteket). _

___
Brukte servietter kan brennes på bål om man ikke orker å ta de med hjem, det samme kan man gjøre med tamponger. Pass imidlertid på at bålet er en skikkelig glohaug og at du har snakket med evt turkompis om timingen (viktig!) Ellers er truseinnlegg et hett tips på tur, det er rett og slett genialt.
____
Jepp jenter, da er det bare å stikke ut og kose seg, jeg regner med at det er mange av dere som har gode tips å komme med selv, i så fall skriv i kommentarfeltet 😊👊

Nyeste innlegg

Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Bekymringen din er ekte nok den, spørsmålet er om den skal styre livet ditt?

Det store spørsmålet er, når du ligger der på dødsleiet og ser tilbake. Vil du da være glad for at du tross alt ikke sov ute og risikerte å bli drept av en øksemorder, eller ville du sett tilbake på den fine soloppgangen og mestringen du følte og gledet deg over det?

Les mer
Jeg har et problem med ADHD, ... og det er ikke ADHD. En post om at diagnose ikke er en forutsetning for empati.

eg har møtt haugevis med folk som sliter med fokus, konsentrasjon, strukturering av oppgaver og andre symptomer som ligger tett opp mot ADHD.

Noen får diagnosen ADHD. For andre er problemene relatert til høy angst, høyt stressnivå generelt i livet, søvnproblemer, vanskelig livssituasjon, nevrologiske problemer som ikke er ADHD osv.

Og her er poenget mitt: Det å slite med fokus, konsentrasjon, hukommelse, strukturering av oppgaver osv er noe som gjør et moderne liv utrolig vanskelig. Helt vanlige ting blir veldig krevende, UAVHENGIG AV HVILKEN ÅRSAK DU HAR TIL PROBLEMENE.

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram