12. juli 2019

Hvordan unngå destruktive konflikter i ferien, tips til hvordan du kan holde deg rolig i pressede situasjoner.

Hvordan unngå destruktive konflikter i ferien, tips til hvordan du kan holde deg rolig i pressede situasjoner.
__
➡️Det å unngå konflikter i nære forhold er umulig, men man kan unngå at konflikten blir ødeleggende. Dette er en smal sak når man er mett, glad og uthvilt, men når man er sliten, sulten, ungene skriker og det er kø herfra til Kristiansand, er det lett å si noe sårende, kritisere på en nedbrytende måte eller bare bli kald og avvisende, typiske ting som kan starte en destruktiv konflikt. Det er med andre ord kjekt å styre utenom, men hvordan gjør man det?
___
➡️Et tips til å unngå disse sinte kommentarene, er å bli kjent med egne negative filtre. Forgjengeren til mange destruktive konflikter er nemlig tolkningen av den andre personen. Jeg kaller dette negative filter siden det er som et filter som gjør at du ser den andre i utelukkende negativt lys.
____
➡️For eksempel: Vanligvis tenker du på kona di som hjelpsom og snill, men når du sitter i bilkø, med skrikende barn i baksetet og hun bare glor på mobilen sin, så kommer tanker om at hun er ego og ikke bryr seg om ungene. Det er når dette negative filteret slår inn at vi er mest tilbøyelige til å si noe kjipt til partneren vår. Gulpe opp en sarkastisk frase om mobilbruk, når kona egentlig bare sjekker GPSen og sørger for at dere havner i Kristiansand og ikke Byglandsfjord
____
➡️Trikset er å bli kjent med ens egne negative filter sånn at man kan gjenkjenne de FØR man handler på de. Når du blir sint på partneren din, hva tenker du om den? Hvilke negative egenskaper og motiver tilskriver du den?
___
➡️Hvis du klarer å bli pro på å kjenne igjen disse når de kommer, og deretter sette i bremsen før du handler på de, vil du kunne stoppe mange destruktive krangler. Det gir deg også litt tid til å tenke igjennom hva problemet egentlig er, samt finne en fornuftig måte å si det til partneren din på uten at det blir ødeleggende for dere.
__
➡️Dette er et tips som funker for noen, men ikke alle, bare la det være om det ikke passer for deg. Der er i øvrig en fortsettelse av bloggserien "how to be a great camping buddy", så sjekk gjerne ut bloggen for mere tips.

Nyeste innlegg

Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Bekymringen din er ekte nok den, spørsmålet er om den skal styre livet ditt?

Det store spørsmålet er, når du ligger der på dødsleiet og ser tilbake. Vil du da være glad for at du tross alt ikke sov ute og risikerte å bli drept av en øksemorder, eller ville du sett tilbake på den fine soloppgangen og mestringen du følte og gledet deg over det?

Les mer
Jeg har et problem med ADHD, ... og det er ikke ADHD. En post om at diagnose ikke er en forutsetning for empati.

eg har møtt haugevis med folk som sliter med fokus, konsentrasjon, strukturering av oppgaver og andre symptomer som ligger tett opp mot ADHD.

Noen får diagnosen ADHD. For andre er problemene relatert til høy angst, høyt stressnivå generelt i livet, søvnproblemer, vanskelig livssituasjon, nevrologiske problemer som ikke er ADHD osv.

Og her er poenget mitt: Det å slite med fokus, konsentrasjon, hukommelse, strukturering av oppgaver osv er noe som gjør et moderne liv utrolig vanskelig. Helt vanlige ting blir veldig krevende, UAVHENGIG AV HVILKEN ÅRSAK DU HAR TIL PROBLEMENE.

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram