22. august 2022

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Her om dagen hørte jeg en hjerteskjærende historie som jeg rett og slett må klikke litt over: Det var en far med lite penger, som hadde kjøpt en bruk sekk til datterens første skoledag. Datteren var kjempefornøyd, lommeboka til far overlevde og alt var fryd og gammen. -You go far, tenkte jeg, før jeg hørte resten. 

Problemet kom da mini kom gråtende hjem fordi hun hadde blitt mobbet fordi sekken var gammel. Man skulle ha nytt utstyr ved skolestart. Som om ikke dette var nok så ender historien med at far kjøper ny sekk på kredittkort og dermed ender i en enda kjipere situasjon selv. Kredittkort suger. 

Jeg vet, at om du er aleneforelder og ikke hadde råd til ny skolesekk, hvoretter ungen din blir mobbet på grunn av akkurat det. Ja, da er det ikke alltid lett å være den som skjeller ut. Jeg kan se for meg hvor liten den pappaen må ha følt seg og hvordan skylden snek seg over på han, selv om han var en ytterst god og fornuftig far. 

I slike situasjoner, når man føler seg liten, men ikke er det, burde man faktisk kunne leie en sint, eldre person. Jeg ser for meg en dame med permanent og strekmunn man kan ringe til etter behov. For det er nettopp det som trengs: Det trengs en som med stødig stemme, ringte skolen og fortalte dem AKKURAT hva de trengte å høre. For det er åpenbart ikke sekken eller far som er problemet her: 

At en unge blir MOBBET på FØRSTE SKOLEDAG. Fordi den hadde en brukt skolesekk. Et lite barn. Første skoledag. Det hører ingen steder hjemme. slike ting vil skolen vite og de må ta seg en god, lang prat med den klassa og foreldrene, for dette skulle aldri skjedd. 

Og jeg skulle så gjerne sagt til den lille jenta, at hun har verdens kuleste brukte sekk. Og hun hører neppe dette og får kanskje aldri vite det, men om hun gjør: Jeg har brukt sekk som jeg har kjøpt på finn og det er verdens fineste sekk. Og fra nå av skal jeg gå med den for deg og for alle unger som har ansvarlige foreldre som kjøper det som er brukt, koster riktig og som funker. Vi trenger alle en slik forelder. 

For de som vil høre historien er den fra nyhetsmorgen den 11.08, andre innslag. Det er verdt å høre på.

Nyeste innlegg

Om terapien i høstskogen

Når vi hele tiden rømmer fra den følelsen og prøver å få den til å være en sommerdag ved fjorden, så lar vi oss heller ikke ta en reell kikk på hvor vi er i livet. Det blir som å overse at kompasspilen peker rett ned en fjellside, fordi vi synes det er så slitsomt å skulle endre kurs. 

Høstskogen tilbyr noe annet. Den tilbyr et ekko av den innsiden mange løper fra i dag. Den tilbyr også en slags speiling for alle følelser som ikke kjennes som en sommerdag med pils og solnedgang.

Les mer
Når ble likegyldighet en forutsetning for å få nye venner? En rant over en latterlig trend i samfunnet. 

Høsten er høytid for overganger, nye studier, nye jobber, nytt nettverk. Den første perioden der alt er nytt og spennende nærmer seg slutt, tomånederskrisa kommer og det lange seige trekk slår inn.  Og jeg snakker med mange som er stressa når de er sammen med nye venner og kolleger. Det er forståelig nok. Det som […]

Les mer
Når ble utseende viktigere enn vår evne til å forstå og bli forstått? En klikk over et sykt samfunn

Jeg synes generelt at fokuset på utseende og spesielt fokuset på at man skal se ung ut, er utrolig irriterende. Men ekstra pisse forbanna blir jeg når dette fokuset på utseende forkles som kvinnehelse.  For det første så blir jeg sur fordi det er manipulerende. Det er en skummel omskriving av noe vi alle strever […]

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram