22. august 2022

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Her om dagen hørte jeg en hjerteskjærende historie som jeg rett og slett må klikke litt over: Det var en far med lite penger, som hadde kjøpt en bruk sekk til datterens første skoledag. Datteren var kjempefornøyd, lommeboka til far overlevde og alt var fryd og gammen. -You go far, tenkte jeg, før jeg hørte resten. 

Problemet kom da mini kom gråtende hjem fordi hun hadde blitt mobbet fordi sekken var gammel. Man skulle ha nytt utstyr ved skolestart. Som om ikke dette var nok så ender historien med at far kjøper ny sekk på kredittkort og dermed ender i en enda kjipere situasjon selv. Kredittkort suger. 

Jeg vet, at om du er aleneforelder og ikke hadde råd til ny skolesekk, hvoretter ungen din blir mobbet på grunn av akkurat det. Ja, da er det ikke alltid lett å være den som skjeller ut. Jeg kan se for meg hvor liten den pappaen må ha følt seg og hvordan skylden snek seg over på han, selv om han var en ytterst god og fornuftig far. 

I slike situasjoner, når man føler seg liten, men ikke er det, burde man faktisk kunne leie en sint, eldre person. Jeg ser for meg en dame med permanent og strekmunn man kan ringe til etter behov. For det er nettopp det som trengs: Det trengs en som med stødig stemme, ringte skolen og fortalte dem AKKURAT hva de trengte å høre. For det er åpenbart ikke sekken eller far som er problemet her: 

At en unge blir MOBBET på FØRSTE SKOLEDAG. Fordi den hadde en brukt skolesekk. Et lite barn. Første skoledag. Det hører ingen steder hjemme. slike ting vil skolen vite og de må ta seg en god, lang prat med den klassa og foreldrene, for dette skulle aldri skjedd. 

Og jeg skulle så gjerne sagt til den lille jenta, at hun har verdens kuleste brukte sekk. Og hun hører neppe dette og får kanskje aldri vite det, men om hun gjør: Jeg har brukt sekk som jeg har kjøpt på finn og det er verdens fineste sekk. Og fra nå av skal jeg gå med den for deg og for alle unger som har ansvarlige foreldre som kjøper det som er brukt, koster riktig og som funker. Vi trenger alle en slik forelder. 

For de som vil høre historien er den fra nyhetsmorgen den 11.08, andre innslag. Det er verdt å høre på.

Nyeste innlegg

Når skal vi slutte å gi små barn ansvaret for et system som ikke fungerer?

Da jeg fortalte terminen den 4. januar sa folk ting som «håper ungen ikke kommer tidlig da», «du må knipe igjen til over nyttår! Det er best på alle måter vet du». Velmenende råd med en undertone av alvor, krydret med urealistiske forventninger til livmoren min.

Rådene kom fra fagfolk, for de vet den klamme statistikken: barn født tidlig på året gjør det langt bedre enn de født sent på året. Barn født tidlig på året har større sjanse for å komme på kretslag i ulike idretter f eks. Dog: mindre sjanse for at podinnen blir den nye Marit Bjørgen kan jeg leve med.

Les mer
Hvorfor det ligger mye god folkeelse i vaffelsteking, en hyllest til hverdagsheltene.

Og ja, når mange nok mennesker har stått og stekt vafler, kjørt hjem etter glemte munnstykker og vinket farvel til tropp 11 i Speidern. Ja da dukker det opp en Braut Haaland eller en Ole Edvard Antonsen. Og da blir vi veldig entusiastiske.

Men det vi ikke tenker på som er langt vanligere, er at fra dette arbeidet dukker det opp barn og unge med mestringsfølelse, venner, tilhørighet, trygghet og tillit til voksne.

Les mer
Alle har en tom stol på julaften

Alle har en tom stol på julaften Da jeg var 13 fikk broren min kreft, han var 22. En tidlig adventskveld i 1997 fortalte mamma at det ikke var mer legene kunne gjøre.  Så står du der da, med julelys over alt og ribbe på julaften, mens broren din later som han kaster deg ned […]

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram