22. august 2022

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Klikking i vinkel forut: En liten rant over mobbing av barn med bruktsekk når de kommer fulle av forventning til første skoledag.

Her om dagen hørte jeg en hjerteskjærende historie som jeg rett og slett må klikke litt over: Det var en far med lite penger, som hadde kjøpt en bruk sekk til datterens første skoledag. Datteren var kjempefornøyd, lommeboka til far overlevde og alt var fryd og gammen. -You go far, tenkte jeg, før jeg hørte resten. 

Problemet kom da mini kom gråtende hjem fordi hun hadde blitt mobbet fordi sekken var gammel. Man skulle ha nytt utstyr ved skolestart. Som om ikke dette var nok så ender historien med at far kjøper ny sekk på kredittkort og dermed ender i en enda kjipere situasjon selv. Kredittkort suger. 

Jeg vet, at om du er aleneforelder og ikke hadde råd til ny skolesekk, hvoretter ungen din blir mobbet på grunn av akkurat det. Ja, da er det ikke alltid lett å være den som skjeller ut. Jeg kan se for meg hvor liten den pappaen må ha følt seg og hvordan skylden snek seg over på han, selv om han var en ytterst god og fornuftig far. 

I slike situasjoner, når man føler seg liten, men ikke er det, burde man faktisk kunne leie en sint, eldre person. Jeg ser for meg en dame med permanent og strekmunn man kan ringe til etter behov. For det er nettopp det som trengs: Det trengs en som med stødig stemme, ringte skolen og fortalte dem AKKURAT hva de trengte å høre. For det er åpenbart ikke sekken eller far som er problemet her: 

At en unge blir MOBBET på FØRSTE SKOLEDAG. Fordi den hadde en brukt skolesekk. Et lite barn. Første skoledag. Det hører ingen steder hjemme. slike ting vil skolen vite og de må ta seg en god, lang prat med den klassa og foreldrene, for dette skulle aldri skjedd. 

Og jeg skulle så gjerne sagt til den lille jenta, at hun har verdens kuleste brukte sekk. Og hun hører neppe dette og får kanskje aldri vite det, men om hun gjør: Jeg har brukt sekk som jeg har kjøpt på finn og det er verdens fineste sekk. Og fra nå av skal jeg gå med den for deg og for alle unger som har ansvarlige foreldre som kjøper det som er brukt, koster riktig og som funker. Vi trenger alle en slik forelder. 

For de som vil høre historien er den fra nyhetsmorgen den 11.08, andre innslag. Det er verdt å høre på.

Nyeste innlegg

Har du husket å være redd i dag? En rant om et overbekymret samfunn.

Det snakkes så mye om alt som er farlig. Om psykiske lidelser som lurer rundt hver et hjørne: pass på så poden får godteri på riktig måte ellers havner den på BUP med spiseforstyrrelser. Flinke foreldre kan knapt snu seg uten å ha en ekspert til å fortelle dem at de burde snudd seg litt annerledes.

Les mer
Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Bekymringen din er ekte nok den, spørsmålet er om den skal styre livet ditt?

Det store spørsmålet er, når du ligger der på dødsleiet og ser tilbake. Vil du da være glad for at du tross alt ikke sov ute og risikerte å bli drept av en øksemorder, eller ville du sett tilbake på den fine soloppgangen og mestringen du følte og gledet deg over det?

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram