27. april 2020

Slik tør du sove ute alene (del 7)

Slik sover du ute alene (del 7) en serie til deg som vil bli din egen beste turkompis.
___
Dagens tips: hvordan du kommer over en dårlig alenetur. Ok, så du har vært igjennom de andre tipsene, fått deg et par gode opplevelser, tenke at det gikk fint også går du på en skikkelig schmell der aleneturen blir fryktelig ekkel. Hva gjør du?
___
En del tenker at når man har kommet igjennom første turen, så er man kurert for frykt for evig tid. Dette er ikke min erfaring. Det første året jeg drev med friluftsliv kom og gikk denne frykten litt over en periode. I denne perioden hadde jeg noen gode og noen dårlige erfaringer. I de neste postene skal jeg skrive om hvordan du kommer over en dårlig opplevelse:
____
Ofte har vi en tendens til å henge oss veldig opp i negative opplevelser og spille de på repeat i hodet. Grunnen til at hjernen gjør dette, er fordi vi skal lære av det, men dessverre blir resultatet langt oftere at vi bare graver oss ned i det negative. Trikset her er å gå igjennom opplevelsen og se om det er noe du kan lære av. Noter ned og gjør det til en del av rutinene dine.
____
Når dette er gjort, så legg bort de negative tankene og fokuserte i stedet på det som gikk bra. Det er nemlig lettere å legge bort disse tankene dersom du faktisk har notert deg de lærdommene som lå i opplevelsen🌳. ___
Hvis den dårlige opplevelsen setter seg i kroppen sånn at du blir urolig og nevøs bare ved tanken på ny tur, så skaff deg noen gode opplevelser. Du kan for eksempel ta en enkel tur med venner. et sted der du bare koser deg og føler deg trygg. Et annet tips er å ta med alt utstyret ut, sette det opp et koselig sted og bli der hele dagen uten å overnatte. Les, kos deg med podcast, ligg i soveposen, lag deg middag og kos deg skikkelig. Poenget er at du skal få noen gode assosiasjoner med telt og utetur, uten at du skal overkomme noe.
__
Håper dette kan være hjelpsomt for de som har startet og deretter gått på en smell. Husk at det viktigste ikke er å lykkes hele tiden, men å bounce tilbake når du mislykkes 👊😎.

Nyeste innlegg

Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Bekymringen din er ekte nok den, spørsmålet er om den skal styre livet ditt?

Det store spørsmålet er, når du ligger der på dødsleiet og ser tilbake. Vil du da være glad for at du tross alt ikke sov ute og risikerte å bli drept av en øksemorder, eller ville du sett tilbake på den fine soloppgangen og mestringen du følte og gledet deg over det?

Les mer
Jeg har et problem med ADHD, ... og det er ikke ADHD. En post om at diagnose ikke er en forutsetning for empati.

eg har møtt haugevis med folk som sliter med fokus, konsentrasjon, strukturering av oppgaver og andre symptomer som ligger tett opp mot ADHD.

Noen får diagnosen ADHD. For andre er problemene relatert til høy angst, høyt stressnivå generelt i livet, søvnproblemer, vanskelig livssituasjon, nevrologiske problemer som ikke er ADHD osv.

Og her er poenget mitt: Det å slite med fokus, konsentrasjon, hukommelse, strukturering av oppgaver osv er noe som gjør et moderne liv utrolig vanskelig. Helt vanlige ting blir veldig krevende, UAVHENGIG AV HVILKEN ÅRSAK DU HAR TIL PROBLEMENE.

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram