5. juli 2018

Slik vennet jeg Alma til å sove i telt, tvilsomme hundetips fra en som ikke kan noe om hund.

Siden mange folk spør hvordan jeg har fått Alma til å venne seg til telt, tenkte jeg å skrive litt om dette. Dog: før jeg sprer av min tvilsomme kunnskap på dette området vil jeg bare si at jeg ikke er noen hundeekspert. Jeg har oppdratt ÈN liten voffe som jeg mistenker at var av det enkle slaget. I tillegg har jeg i ettertid oppdaget, at jeg i min tid som hundeeier, har gjort flere feil enn jeg trodde var mulig🙈. Litt ettersom hvilken blogg du leser, så har jeg traumatisert Alma på akk så mange måter (for mye aktivitet, for lite aktivitet, feil mat, holdt på feil måte, fått være for lite i sofaen, for mye i sofaen osv 😂🙈). Heldigvis er Alma for lat til å bære nag og har klart seg bra på tross av vekslende hundehold og tidvis servering av Frolic *puuh*.
___
Nåh, tilbake til Alma. Alma var fire måneder da vi fikk henne og jeg tok henne med på teltturer samme uka (kort å gå, med mye natur) Jeg ville at Alma skulle forbinde teltet med noe positivt, så hun fikk alt av mat og godbiter der inne. Ut over det har jeg gitt henne godbiter hver gang det har vært en ny lyd i teltet (teltduk som blafret o.l) sånn at Alma skulle forbinde lyden med noe godt. Alma ser mye på meg når noe er skummelt, så om jeg ser rolig ut og om hun får godbiter, så venner hun seg fort til det.
____
Jeg har Alma i innerteltet siden hun pleide å våkne kl 0430 og snike seg under teltduken da hun var valp. Da var det litt lettere å ha henne i innerteltet (vanskelig å stikke av når man må pote seg over en sovende momma først). En annen ting er at det er utrolig kos med hund i innerteltet, og at Alma alltid reiser seg når det er noe utenfor og dermed vekker meg så jeg får med meg eventuelle farer.
____
Jeg har lært Alma «nei», riktignok ikke ordet nei, men en lyd som betyr «slutt med det du driver med». Vet det er mange meninger om dette, men det kommer veldig hendig inn å ha et signal for dette når valpen plutselig er på veg bort i bålet eller har lyst til å snuse på den brennvarme stekepanna. Signalet etterfølges med masse ros når hun får det til.
____
Sånn, det var det i denne omgang. Håper dette kan være til hjelp sånn at flere firbeinte kan bli med ut tur 😃👊.

Nyeste innlegg

Kjære distriktsnorge: hvorfor vil du ikke ha meg?

Jeg har lite peiling på fraflytting, men siden jeg er influenser og dermed del av en bransje der vi er godt kjent for å uttale oss om ting vi ikke kan, så skal jeg allikevel skrive om det.  Jeg er (som kjent) motstander av hytteutbygging, delvis fordi det er håpløst å bygge ned natur midt […]

Les mer
Bekymringen din er ekte nok den, spørsmålet er om den skal styre livet ditt?

Det store spørsmålet er, når du ligger der på dødsleiet og ser tilbake. Vil du da være glad for at du tross alt ikke sov ute og risikerte å bli drept av en øksemorder, eller ville du sett tilbake på den fine soloppgangen og mestringen du følte og gledet deg over det?

Les mer
Jeg har et problem med ADHD, ... og det er ikke ADHD. En post om at diagnose ikke er en forutsetning for empati.

eg har møtt haugevis med folk som sliter med fokus, konsentrasjon, strukturering av oppgaver og andre symptomer som ligger tett opp mot ADHD.

Noen får diagnosen ADHD. For andre er problemene relatert til høy angst, høyt stressnivå generelt i livet, søvnproblemer, vanskelig livssituasjon, nevrologiske problemer som ikke er ADHD osv.

Og her er poenget mitt: Det å slite med fokus, konsentrasjon, hukommelse, strukturering av oppgaver osv er noe som gjør et moderne liv utrolig vanskelig. Helt vanlige ting blir veldig krevende, UAVHENGIG AV HVILKEN ÅRSAK DU HAR TIL PROBLEMENE.

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram