Slik vennet jeg Alma til å sove i telt, tvilsomme hundetips fra en som ikke kan noe om hund.

Siden mange folk spør hvordan jeg har fått Alma til å venne seg til telt, tenkte jeg å skrive litt om dette. Dog: før jeg sprer av min tvilsomme kunnskap på dette området vil jeg bare si at jeg ikke er noen hundeekspert. Jeg har oppdratt ÈN liten voffe som jeg mistenker at var av det enkle slaget. I tillegg har jeg i ettertid oppdaget, at jeg i min tid som hundeeier, har gjort flere feil enn jeg trodde var mulig🙈. Litt ettersom hvilken blogg du leser, så har jeg traumatisert Alma på akk så mange måter (for mye aktivitet, for lite aktivitet, feil mat, holdt på feil måte, fått være for lite i sofaen, for mye i sofaen osv 😂🙈). Heldigvis er Alma for lat til å bære nag og har klart seg bra på tross av vekslende hundehold og tidvis servering av Frolic *puuh*.
___
Nåh, tilbake til Alma. Alma var fire måneder da vi fikk henne og jeg tok henne med på teltturer samme uka (kort å gå, med mye natur) Jeg ville at Alma skulle forbinde teltet med noe positivt, så hun fikk alt av mat og godbiter der inne. Ut over det har jeg gitt henne godbiter hver gang det har vært en ny lyd i teltet (teltduk som blafret o.l) sånn at Alma skulle forbinde lyden med noe godt. Alma ser mye på meg når noe er skummelt, så om jeg ser rolig ut og om hun får godbiter, så venner hun seg fort til det.
____
Jeg har Alma i innerteltet siden hun pleide å våkne kl 0430 og snike seg under teltduken da hun var valp. Da var det litt lettere å ha henne i innerteltet (vanskelig å stikke av når man må pote seg over en sovende momma først). En annen ting er at det er utrolig kos med hund i innerteltet, og at Alma alltid reiser seg når det er noe utenfor og dermed vekker meg så jeg får med meg eventuelle farer.
____
Jeg har lært Alma «nei», riktignok ikke ordet nei, men en lyd som betyr «slutt med det du driver med». Vet det er mange meninger om dette, men det kommer veldig hendig inn å ha et signal for dette når valpen plutselig er på veg bort i bålet eller har lyst til å snuse på den brennvarme stekepanna. Signalet etterfølges med masse ros når hun får det til.
____
Sånn, det var det i denne omgang. Håper dette kan være til hjelp sånn at flere firbeinte kan bli med ut tur 😃👊.

Siste blogginnlegg

Det er ikke bare en naturkrise, det er en folkehelsekrise

Når de som bruker naturen som selveste stedet der de lader, hva skjer når de kommer ut i en skog som har blitt et hyttefelt, som har blitt snauhogd, som deles med alt for mange eller der utsikten blir blinkende vindmøller i natta?

Les mer
Det er ikke november det er noe galt med, det er deg

Hva om november var den måneden der det var meningen at du var litt melankolsk? Hva om det var den måneden der du kunne gi plass til ettertanke, til de mørkere sidene av livet. Hva om det var den måneden der du kunne tillate deg at du ikke var så effektiv, ikke var så flink, ikke trente riktig så mye. Rett og slett fordi det er det november er, en hvilemåned, en sovemåned, en måned med rom for alt det vi vanligvis gjemmer nederst i livets sekk.

Les mer
Markus lærte først å lese i 7. klasse, nå jobber han på Harvard.

Ettersom tiden gikk skjønte jeg at å lese en bok for Markus ikke hadde noe med innholdet å gjøre. En bok var en krig som skulle vinnes, en krig han hadde kjempet siden han startet på skolen.

Les mer
Psykolog med sovepose
Copyright © DalsveenWeb
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram